میکروبیولوژی دارویی | اصول کلیدی، کاربردها و چالشها
بررسی عمیق میکروبیولوژی دارویی و نقش آن در ایمنی صنعت دارو. آشنایی با اصول GMP، اتاقهای تمیز، تستهای استریلیتی، کاربردها در بیوتکنولوژی و چالشهایی مانند مقاومت آنتیبیوتیکی و بیوفیلمها. …
بررسی عمیق میکروبیولوژی دارویی و نقش آن در ایمنی صنعت دارو. آشنایی با اصول GMP، اتاقهای تمیز، تستهای استریلیتی، کاربردها در بیوتکنولوژی و چالشهایی مانند مقاومت آنتیبیوتیکی و بیوفیلمها. …
کنترل کیفی مواد غذایی تهران: مراحل نمونهگیری، آزمایشهای میکروبی، شیمیایی و فیزیکی و معرفی بهترین آزمایشگاه کنترل کیفیت. …
مایکوتوکسینها گروهی از متابولیتهای ثانویه تولید شده توسط قارچهای رشتهای (بهویژه گونههای آسپرژیلوس، فوزاریوم و پنیسیلیوم) هستند که میتوانند اثرات سمی شدیدی بر سلامت انسان و حیوانات بگذارند. این ترکیبات به دلیل پایداری بالا در برابر شرایط محیطی و فرایندهای حرارتی، بهراحتی در زنجیره غذایی باقی میمانند و حذف کامل آنها بسیار دشوار است. بسیاری […] …
آزمایشگاههای ضدعفونی شناسایی میکروبها، باکتریها و ویروسها را انجام میدهند. این مراکز تخصصی وظیفهی مهم پاکسازی و استریلکردن تجهیزات پزشکی، لوازم آزمایشگاهی و محیطهای مختلف و همچنین انجام دادن آزمایشهای مربوط به میکروبیولوژی را برعهده دارند تا از انتقال عوامل بیماریزا و حفظ سلامت افراد جامعه محافظت کنند. عملکرد آزمایشگاههای ضدعفونی در آزمایشگاههای ضدعفونی از […] …
آزمایشگاههای همکار غذا و دارو آزمایشگاههای معتبری هستند که زیرنظر سازمان غذا و دارو فعالیت میکنند. عمده فعالیت این آزمایشگاهها برمبنای بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته و تیمهای مجرب از متخصصان صنایع شیمیایی، غذایی و دارویی در جهت بررسی سلامت غذایی و دارویی است. آزمایشگاه همکار غذا و دارو رایمون دانا دایان، با رعایت استانداردهای بین […] …
در تولید محصولات کشاورزی برای محافظت از گیاهان در برابر آفات، بیماریها و علفهای هرز مقداری از این سموم ممکن است در بخشهای مختلف محصول نهایی باقی بمانند. بدلیل آنکه محصولات کشاورزی به مصرف انسانها میرسد مقدار باقیمانده این سموم باید کنترل و آزمایش شود. …
دستهبندی آفت کشها را میتوان براساس موارد مختلفی همچون کلاسهای شیمیایی، گروههای عاملی، روشهای عمل و سمیت دستهبندی کرد. آفت کشها برای از بین بردن علفهای آفات و کنترل علفهای هرز کاربرد دارند. …
آزمایشگاههای فلزات سنگین، مسئول دفاع در برابر خطرات پنهان فلزات سنگین در دنیای ما هستند. این آزمایشگاهها با آنالیز دقیق نمونههای مختلف، از خاک و آب گرفته تا غذا و خون، به شناسایی و اندازهگیری میزان فلزات سنگین در محیط زیست و بدن انسان میپردازند. در پروژههایی که برای اکتشاف معدن و ژئوشیمیایی انجام میشود، […] …
آزمایشگاههای مواد غذایی تهران برای انجام دادن آزمونهای غذایی جهت اطمینان از ایمنی، کیفیت و انطباق با اصول و استاندارهای سازمان غذا و دارو از اهمیت بالایی برخوردار هستند. تستهای حیاتی که برای شناسایی مقدار آلایندهها، تایید کردن محتوای تغذیهای و ارزیابی استانداردهای ایمنی مواد غذایی وجود دارند از اهمیت بالایی برخوردارند و به همین […] …
در دنیای امروز، ایمنی مواد غذایی یکی از مهمترین دغدغههای مصرفکنندگان و تولیدکنندگان است. آزمایشگاه میکروبیولوژی غذایی تهران با بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته و کارشناسان متخصص، خدماتی دقیق و قابل اعتماد در زمینه شناسایی عوامل بیماریزا در مواد غذایی ارائه میدهد. رایمون دانا دایان آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی است که میتواند سلامت مواد غذایی را […] …
آزمایشگاههای استاندارد در تهران نقش بسیار مهمی در کنترل کیفیت، ایمنی و انطباق محصولات با استانداردهای ملی و بینالمللی دارند. این مراکز معمولاً زیر نظر سازمان ملی استاندارد ایران یا بهصورت خصوصی با مجوزهای رسمی فعالیت میکنند. آزمایشگاههای استاندارد در تهران با هدف ارزیابی کیفیت موادغذایی، آرایشی و بهداشتی و دارویی تأسیس شدهاند. رایمون دانا […] …
در دنیای امروز که رقابت، سرعت و کیفیت حرف اول را میزنند، نمیتوان به دادههای خام و آزمایشهای پراکنده اعتماد کرد. مشتریان، سازمانهای نظارتی و حتی بازارهای جهانی به دنبال تضمین هستند؛ تضمینی که تنها از مسیر آزمایشگاههای استاندارد عبور میکند. آزمایشگاهی که تمام فرآیندهای خود را بر پایه اصول و معیارهای بینالمللی بنا کرده […] …
سلامت و ایمنی مواد غذایی یکی از اساسیترین نیازهای بشر است. با گسترش شهرنشینی و افزایش مصرف غذاهای صنعتی، خطر آلودگی میکروبی نیز بیشتر شده است. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، سالانه میلیونها نفر در سراسر جهان به دلیل مصرف غذای آلوده دچار بیماری میشوند. آزمایشگاه میکروبیولوژی غذایی با هدف پیشگیری از این خطرات […] …
سلامت جامعه رابطه مستقیمی با کیفیت مواد غذایی، داروها و محصولات بهداشتی دارد. هر محصولی که در چرخه تولید و توزیع قرار میگیرد، باید پیش از ورود به بازار، از نظر ایمنی، کیفیت و انطباق با استانداردها مورد بررسی قرار گیرد. در این مسیر، آزمایشگاههای همکار غذا و دارو به عنوان بازوی اجرایی سازمان غذا […] …
میکروبیولوژی دارویی شاخهای میانرشتهای از علوم زیستی و داروسازی است که نقش حیاتی در سلامت انسان دارد. این رشته بر مطالعه و کنترل میکروارگانیسمهایی متمرکز است که میتوانند در فرآیند تولید داروها، چه بهصورت مثبت و چه منفی، اثرگذار باشند. بسیاری از داروهای مدرن حاصل تحقیقات میکروبیولوژی هستند و از طرفی آلودگیهای میکروبی میتواند تهدید […] …
ایمنی مواد غذایی یکی از مهمترین دغدغههای جوامع امروزی است. با افزایش جمعیت جهان و نیاز روزافزون به تأمین مواد غذایی سالم، بررسی و کنترل آلودگیهای شیمیایی و میکروبی اهمیت ویژهای پیدا کرده است. در میان انواع آلایندهها، ترکیباتی وجود دارند که شاید در نگاه اول چندان شناختهشده نباشند، اما اثرات آنها بر سلامت انسان […] …
در سالهای اخیر توجه به نقش میکروبیوم روده و سلامت دستگاه گوارش به شدت افزایش یافته است. دانشمندان دریافتهاند که میلیاردها باکتری مفید در بدن ما زندگی میکنند و سلامت یا بیماری ما تا حد زیادی به تعادل همین میکروارگانیسمها بستگی دارد. یکی از مهمترین این باکتریهای مفید، پروبیوتیکها هستند که به نام «باکتریهای خوب» […] …
مقدمه در دنیای پیچیدهی آزمایشگاهی، اطمینان از دقت و قابل اعتماد بودن نتایج امری بسیار حیاتی است. این تحقیق برای دقت، منجر به تدوین استانداردهای جهانی شده است، که ایزو 17025 یکی از پایههای اساسی در زمینهی اندازهگیری کیفیت است.( آزمایشگاه تخصصی دکتر پوراکبری ( رایمون دانا دایان ), ایزو 17025 ) ایزو 17025 […] …
آزمایشگاه همکار استاندارد چیست؟ آزمایشگاه همکار استاندارد یک مرجع فنی است که وظیفه ارزیابی و تأیید صحت و دقت آزمونها و اندازهگیریهای انجام شده در آزمایشگاهها را دارد. این آزمایشگاهها به طور معمول توسط دولت یا سازمانهای مرتبط با حوزههای خاصی مانند بهداشت، صنعت، محیط زیست و غیره تعیین میشوند. هدف اصلی آزمایشگاه همکار استاندارد، […] …
آزمایشگاه فلزات سنگین چیست؟ آزمایشگاه مربوط به زمینهای از علوم مواد است که برای مطالعه و تحقیق در این مورد استفاده میشود. فلزات سنگین عبارتند از فلزاتی که دارای جرم اتمی بالا و ویژگیهای خاصی مانند سمی بودن یا عناصر نادر بودن هستند. در آزمایشگاه محققان و دانشمندان از تجهیزات و فناوریهای مختلف برای بررسی […] …
آزمایشگاه غذایی چیست ؟ آزمایشگاه غذایی مرکزی است که در آن تحلیل و ارزیابی مواد غذایی انجام میشود. این آزمایشگاهها معمولاً توسط دولت، سازمانهای حاکمیتی، دانشگاهها، شرکتهای خصوصی یا سایر سازمانها و نهادها تأسیس میشوند. هدف اصلی آزمایشگاههای غذایی، اطمینان حاصل کردن از ایمنی و کیفیت مواد غذایی است. در آزمایشگاه غذایی، نمونههای مختلفی از […] …
آزمایشگاه معتمد محیط زیست چیست؟ آزمایشگاه معتمد محیط زیست یک مرکز تخصصی است که به بررسی و تجزیه و تحلیل نمونههای محیطی، مانند آب، خاک، هوا و نمونههای زیستی میپردازد. این آزمایشگاهها معمولاً توسط دولت، سازمانهای محیطزیستی یا شرکتهای خصوصی در نظر گرفته میشوند. هدف اصلی آزمایشگاه معتمد محیط زیست، ارزیابی و اندازهگیری سطح آلودگی […] …
آموزش دستگاهی چیست ؟ به عنوان یک دانشجو، پژوهشگر یا کارشناس علوم آزمایشگاهی، آشنایی با دستگاههای آزمایشگاهی برای تحقیقات و پیشرفت در زمینه تخصصی خود بسیار اساسی است. دستگاههای آزمایشگاهی ابزارهایی هستند که به شما این امکان را میدهند تا به نتایج دقیقتر و قابل اطمینانتری دست یابید و از طریق آنها تجزیه و تحلیلهای […] …
آموزش شیمی چیست ؟ شیمی آزمایشگاهی یکی از رشتههای پرجاذبه و مهم علمی است که به مطالعه و تحلیل مواد مختلف با استفاده از تجهیزات و فناوریهای پیشرفته میپردازد. این حوزه، نقش حیاتی در توسعه صنایع، بهبود سلامتی، و کشف مواد نوآورانه ایفا میکند. در این مقاله، ما به بررسی جامع و جذابی از موضوع […] …
تعریف آموزش مسئول فنی ؟ آموزش مسئول فنی آزمایشگاه یکی از موارد حیاتی در حوزه علوم پزشکی و صنایع دارویی است. مسئول فنی آزمایشگاه نقش بسیار مهمی در بررسی و تشخیص بیماریها و همچنین کنترل کیفیت محصولات دارویی دارد. این مقاله با هدف آشنایی شما با نقش اساسی مسئول فنی آزمایشگاه و نحوه آموزش آن […] …
آزمایشگاه ضد عفونی آزمایشگاههای ضد عفونی محیط ها و وسایل را از عوامل میکروبی، باکتریایی و ویروسی پاک میکنند. این آزمایشگاهها نقش بسیار مهمی در حفظ بهداشت عمومی ایفا میکنند و به ویژه در بیمارستانها، کلینیکها، آزمایشگاههای پزشکی و صنایع مرتبط با غذا بسیار حائز اهمیت هستند. بیایید با اصول و تجهیزات استفاده شده در […] …
تعریف آزمایشگاه همکار آزمایشگاه همکار یک محیط کاری است که توسط دو یا چند شرکت یا سازمان به اشتراک گذاشته میشود. در این محیط، شرکتها میتوانند در حوزههای مشترک خود، مثل تحقیق و توسعه، تست و ارزیابی محصولات، بهبود فرآیندها و سایر فعالیتهای مشابه همکاری کنند. همکاری در آزمایشگاه همکار میتواند به شرکتها کمک کند […] …
آموزش میکروبی چیست ؟ آموزش میکروبی به یک سبک آموزشی اشاره دارد که در آن از میکروبها به عنوان یک ابزار برای آموزش و یادگیری استفاده میشود. این روش آموزشی میتواند در حوزههای مختلفی از جمله زیستشناسی، شیمی، فیزیک، علوم کامپیوتر و … مورد استفاده قرار گیرد. در آموزش میکروبی، میکروبها به عنوان مدلهای ساده […] …
تعریف آزمایشگاه مواد اولیه آزمایشگاه مواد اولیه یا آزمایشگاه شیمیایی، مکانی است که در آن به مطالعه و تجزیه و تحلیل مواد شیمیایی پرداخته میشود. در این آزمایشگاهها، مواد اولیه و شیمیایی مانند مواد شیمیایی صنعتی، مواد غذایی، دارویی، پلیمرها، و مواد نفتی تحت تحلیل و بررسی قرار میگیرند. عملیاتی که در آزمایشگاههای مواد اولیه […] …
تعریف آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو بر اساس آئین نامه تأسیس و اداره امور آزمایشگاه های همکار و مجاز کنترل مواد اولیه و فرآورده های خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، دارویی، بیولوژیک، تجهیزات و ملزومات پزشکی، آزمایشگاه های همکار کنترل مواد اولیه و فرآورده های خوردنی، آشامیدنی، آرایشی، بهداشتی، دارویی، بیولوژیک و تجهیزات و […] …
آزمایشگاه آرایشی و بهداشتی چیست ؟ آزمایشگاه آرایشی و بهداشتی محلی است که برای تولید، تحقیق و توسعه محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. در این آزمایشگاهها، از تجهیزات و دستگاههای مختلفی برای تحلیل و ارزیابی محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. برخی از فعالیتهایی که در آزمایشگاه آرایشی و بهداشتی انجام میشود عبارتند از […] …
آزمایشگاه غذایی چیست ؟ آزمایشگاه غذایی محلی است که در آن نمونههای مختلفی از مواد غذایی برای بررسی کیفیت آنها مورد آزمایش قرار میگیرند. این آزمایشگاهها معمولاً به صورت مستقل یا به عنوان بخشی از سازمانهای دولتی و شرکتهای تولید کننده مواد غذایی فعالیت میکنند. هدف اصلی این آزمایشگاهها، بررسی کیفیت، ایمنی و ارزش غذایی […] …
آزمایشگاه میکروبیولوژی چیست ؟ آزمایشگاه میکروبیولوژی یک محیط کاری است که برای تشخیص و شناسایی میکروارگانیسمها (از جمله باکتریها، ویروسها، قارچها و پارازیتها) و بررسی خصوصیات فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و ژنتیکی آنها به کار میرود. این آزمایشگاهها در بیمارستانها، دانشگاهها، مراکز پژوهشی و شرکتهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.( آزمایشگاه تخصصی دکتر پوراکبری, آزمایشگاه میکروبیولوژی در […] …
تحقیق و توسعه در صنایع غذایی ؟ از بدو خلقت بین انسان، غذا و تحقیق رابطه ای نزدیک بوجود آمد. انسان برای ادامه حیات نیاز به غذا داشت و اگر موفق نمی شد. این نیاز را بر طرف نماید، بقایش بر روی زمین غیر ممکن می گردید. همین امر موجب شد که انسانهای اولیه در […] …
دسیکاتور یک وسیله ی آزمایشگاهی قابلمه ای مانند از جنس شیشه نشکن مثل پیرکس یا فلز است که هوا قادر به نفوذ به آن نیست. کاربرد دسیکاتور: از دسیکاتور برای نگه داشتن مواد شیمیایی که به رطوبت حساسند و همچنین خشک کردن مواد مختلف مثل خاک توسط خلاء و یا جلوگیری از نفوذ اضافه رطوبت […] …
ترازو های آزمایشگاهی از جمله ترازوی دیجیتالی هستند که با دقت بسیار بالا اندازه گیری را انجام می دهد. ترازو با نیروی جاذبه ای که به جسم یا ماده وارد می شود، وزن آن را اندازه گیری می کند. وزن همان نیرویی که میدان جاذبه زمین روی یک ماده وارد می کند، است. این نیرو […] …
انکوباتور از دیگر ابزارهای مهم آزمایشگاه های میکروبیولوژی، زیستشناسی سلولی و… می با شد که به معنای پرورش دادن است. انکوباتور محفظه ای با دما، فشار هوا و رطوبت کنترل شده است . انکوباتور ها به منظور نگهداری و رشد میکروارگانیسم های زنده استفاده می شود؛از عمده مصارف آن، انکوباسیون کشتهای باکتری و ویروسی، شناسایی […] …
پلاریمتر ابزاری برای اندازه گیری زاویه ی چرخش ایجاد شده توسط نور عبوری از میان یک ماده ی فعال است. (زاویه چرخش به مقداری که بواسطه آن نور چرخش پیدا می کند گفته می شود که با دستگاه پلاریمتر قابل انداره گیری است) در پولاریمتر ، پولاریزور و آنالیزور هر دو از نوع منشور نیکول […] …
اسمومتر دستگاهی است که برای اندازه گیری فشار اسمزی یک محلول ،کلوئید یا ترکیب در آزمایشگاه شیمی استفاده می شود. از اسمومتر به منظور مشخص سازی غلظت نمک ها یا قند های حل شده در نمونه های خونی یا ادرار و در مشخص سازی وزن مولکولی ترکیبات ناشناخته و پلیمر ها نیز مفید است. لازم […] …
شیکر آزمایشگاهی یک دستگاه برای هم زدن و ترکیب کردن محلول ها و مایعات است که در آزمایشگاه های شیمی کاربرد بسیاری دارد. شیکر در واقع یک سرعت دهنده و کاتالیزور در تحریک واکنش ها در سطوح مولکولی مواد است. شیکرهای آزمایشگاهی دارای یک صفحه متحرک است که به صورت افقی حرکت می کند و […] …
کوره دستگاهی است که برای گرم کردن شدید و سوزاندن کامل مواد و یا ذوب کـردن برخـی از فلزات در آزمایشگاه های شیمی استفاده می شود . کوره الکتریکی بین همه ی تجهیزات آزمایشگاهی، جزء پرکاربرد ترین ها است. کوره های الکتریکی عموما دارای محفظه ای کاملا عایق شده با آجر نسوز و سیمان نسوز […] …
سانتریفیوژ یکی از پر کاربردترین وسایل آزمایشگاهی می باشد که اجزای یک محلول را که دارای دانسیته های متفاوت می باشند،با استفاده از نیروی گریز از مرکز از هم جدا می کند. سانتریفیوژها برای جدا کردن ذرات از محیط مایع به وسیله رسوب دادن آنها به کار می روند. اساس فیزیکی جداسازی اعمال نیروی گریز […] …
دستگاه کروماتوگرافی گازی (Gas Chromatography) دستگاهی است که مواد فرار را بدون تجزیه شدن آن ها جداسازی می کند و کاربرد وسیعی در آزمایشگاه های شیمی دارد. در کروماتوگرافی گازی، فاز گازی یک فاز بی اثر (برای مثال هلیوم، نیتروژن، آرگون و دی اکسید کربن) است که به آن فاز متحرک یا گاز حامل می […] …
دستگاه کروماتوگرافی مایع یا HPLC دستگاهسی است که برای جداسازی، شناسائی و مقدار سنجی اجزای یک ترکیب در آزمایشگاه های شیمی از آن استفاده می کنند. اچ پی ال سی از دو بخش کروماتو به معنای رنگ و گرافی به معنای ترسیم می باشد و نشانگر متد قدیمی تفکیک مواد بر اساس رنگ می باشد. […] …
pH متر یک دستگاه الکترونیکی برای محاسبه PH مواد است. در واقع pH متر برای تعیین غلظت یون هيدروژن در یک محلول کاربرد دارد. استفاده از این دستگاه راهی برای مشخص شدن اسیدی یا قلیایی بودن ماده ی مورد نظر نیز می باشد. شدت اسیدی یا قلیایی مایع بین صفر و ۱۴ متغیر است و […] …
اسپکتروفتومتر یا طیف سنجی نوری که گاهی یو وی هم نامیده می شود دستگاهی است که به وسیله آن برهم کنش نور با ماده را در آزمایشگاه شیمی مورد بررسی قرار می دهد. اسپکتروفتومتر فرا بنفش یا مرئی به عنوان پر مصرف ترین دستگاههای اسپکتروفتومتر در آزمایشگاه بوده که در آن با توجه به میزان […] …
اتمیک ابزربشن یکی از روشهای طیفسنجی می باشد که به وسیله آن غلظت عناصر فلزی موجود در یک نمونه با استفاده از جذب اشعه نوری توسط اتم در حالت گازی با دقت بالا محاسبه می شود. این تکنیک در آزمایشگاه های شیمی برای تعیین غلظت یک عنصر خاص در یک نمونه مورد استفاده قرار میگیرد. […] …
باقیمانده آفت کش ها ( سموم کشاورزی) در سطح گیاهان از راه تبخیر، تجزیه نوری یا فعالیت های میکروبی در سطح برگ ها و همچنین شسته شدن از سطح گیاه توسط آب باران یا آبیاری بارانی کاهش می یابد. بعلاوه رشد گیاه می تواند بر غلظت آفت کش (سم) موجود در آن موثر باشد. بسیاری […] …
اتمسفر از جمله اجزا مهم محیطی است که آفت کش ها (Pesticides) در آن به شیوه های گوناگون جابه جا می شوند. این شیوه های جابه جایی در بر گیرنده تبخیر، جابه جایی در مه و یا جا به جایی به وسیله ذرات معلق موجود در هوا است. تبخیر: آفت کش های فرار به طور […] …
ویژگی های فیزیک و شیمیایی سموم به طور ویژه شیوه اثر، میزان، روش کاربرد و همچنین رفتار محیطی آنها را تعیین می کند. آگاهی درباره رفتار محیطی آفت کش ها داده های با ارزشی را در زمینه پایداری و شیوه دگرگونی این ترکیب ها در محیط ارائه می دهد که در طراحی آزمایش های مرتبط […] …
سموم شیمیایی به روش های گوناگونی طبقه بندی می شوند که فراگیرترین آنها عبارتند از طبقه بندی بر پایه : 1. هدف: برجسته ترین این دسته عبارت اند از : علف کش ها- حشره کش ها- قارچ کش ها- کنه کش ها- پرنده کش ها- باکتری کش ها- ویروس کش ها 2. ساختار شیمیایی: در […] …
بر پایه تعریف فائو (1989)، آفت کش ها ترکیب یا مخلوطی از ترکیب های ( طبیعی و سنتزی) هستند که به منظور مهار، دور ساختن یا از بین بردن هرگونه آفت ( شامل ناقلین عامل های بیماری زا انسانی ، جانوری و همچنین گونه های ناخواسته جانوری و گیاهی که در تولید، فرآوری و ذخیره […] …
در ادامه اندازه گیری سموم در آزمایشگاه شیمی به روش کچرز … بعد از مرحله سانتریفوژ نمونه را به یک ویال منتقل کرده و از صافی رد کرده و بعد از مرحله تلغیظ نمونه را برای تزریق به دستگاه جی سی آماده می کنیم. …
ادامه آموزش اندازه گیری باقیمانده سموم کشاورزی در محصولات کشاورزی به روش کچرز در آزمایشگاه شیمی …
اندازه گیری باقیمانده آفت کش ها در محصولات کشاورزی به روش کچرز در آزمایشگاه شیمی …
روش کچرز روشی برای استخراج سریع، آسان، موثر، استوار و ایمن برای اندازهگیری و تعیین مقدار باقیمانده آفتکشها در محصولات کشاورزی است. در اندازهگیری باقیمانده سموم براساس روش کچرز نمونهها باید در ابتدا آسیاب شوند و سپس ادامه مراحل جهت اندازهگیری سموم بر روی نمونهها انجام شوند. تاریخچه کشف و استفاده از روش کچرز روش […] …
اندازه گیری سموم کشاورزی در محصولات کشاورزی به روش کچرز در آزمایشگاه شیمی …
اندازه گیری آفت کش ها در محصولات کشاورزی به روش کچرز و استاندارد های مورد استفاده در آزمایشگاه شیمی …
برای انجام روش کچرز در آزمایشگاه شیمی با دستگاه های جی سی و جی سی مس ابتدا باید یک نمونه هموژن تهیه کرد. برای تهیه نمونه هموژن: اگر نمونه ما یک نمونه تازه مانند میوه جات و سبزیحات باشد ابتدا باید به مدت سی دقیقه در دمای منفی ۱۸ درجه قرار بگیرد سپس نمونه را […] …
کاربرد روش کچرز در اندازه گیری باقیمانده آفت کش ها در محصولات کشاورزی در آزمایشگاه های کنترل کیفی و آزمایشگاه شیمی با دستگاه های کروماتو گرافی گازی طیف سنج جرمی …
از جمله روش هایی که می توان برای اندازه گیری مقدار آفت کش ها در محصولات کشاورزی استفاده کرد؛ شناسایی کیفی کمی آنها با دستگاه های تجزیه ای در آزمایشگاه های شیمی است. دستگاه هایی مانند جی سی و ال سی اما روشی که معمولا در آزمایشگاه های شیمی از آن استفاده می شود روشی […] …
از انگیزه های پایش آفت کش ها در فرآورده های کشاورزی؛ بدست آوردن اطمینان از اندازه باقیمانده موجود در حدی پایین تر از بیشینه باقیمانده مجاز است. بیشینه باقیمانده مجاز؛ بیشینه غلظت مجاز یک آفت کش بر روی یکی محصول در هنگام برداشت آن است و بر پایه ی دستور کارهای معینی در آزمایشگاه های […] …
دستهبندی آفت کشها را میتوان براساس موارد مختلفی همچون کلاسهای شیمیایی، گروههای عاملی، روشهای عمل و سمیت دستهبندی کرد. آفت کشها برای از بین بردن علفهای آفات و کنترل علفهای هرز کاربرد دارند. آفات همچنین برای سایر موجودات همچون پرندگان، ماهیها، حشرات مفید و گیاهان غیرهدف و مواردی همچون هوا، آب، خاک و محصولات سمی […] …
اندازه گیری آفت کش ها در محصولات کشاورزی در آزمایشگاه شیمی سالیانه آفت ها و بیماری های بسیاری محصولات کشاورزی را در معرض خطر قرار می دهند؛ به منظور کاهش آسیب برآمده و حفظ کیفیت فرآورده ها به کارگیری روش های گوناگون مدیریتی رواج یافته در این روش ها مدیریت شیمیایی با استفاده از آفت […] …
متخصص تغذیه گفت: مصرف مواد غذایی مثل نانهای سبوسدار، تلفیق نان با انواع و اقسام مواد پروتئینی مثل پنیر و مغزها و دانههای گوناگون مانند گردو یا نان و عدسی، نان و کوکو سیب زمینی برای وعده صبحانه مفید است. سیدضیاالدین مظهری متخصص تغذیه در خصوص بهترین مواد غذایی برای وعده صبحانه اظهار داشت: صبحانه […] …
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: یکی از رایجترین علل بروز عوارض ناخواسته دارویی، تداخلات دارویی هستند که بیشتر در اثر خوددرمانی و مصرف خودسرانه داروها بوجود می آید. به گزارش وبدا، دکتر فرزانه فرجیان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه رژیم های غذایی نیز در اثربخشی […] …
مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه اصلاح شیوه زندگی اولین گام درجهت پیشگیری از بیماری ها در مردان است، گفت: حاکمیت، دولت و نهادهای مدنی باید فضاهای بیشتری ایجاد کنند که به سلامت مردان کمک بیشتری کند. دکتر سیدحامد برکاتی در گفت و گو با وبدا، درخصوص […] …
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: طبق بررسیهای ما ۴۰ درصد مردان ۴۵ سال به بالا مبتلا به فشار خون و کلسترول بالا هستند که یکی از علل مهم آن تغذیه نامناسب است. همچنین ۲۲ درصد پسران بین هفت تا ۱۸ ساله نیز اضافه وزن دارند و حدود ۲۰ درصدشان نیز دچار چاقی […] …