اندازه گیری آفت کش ها در محصولات کشاورزی در آزمایشگاه شیمی
اندازه گیری آفت کش ها در محصولات کشاورزی در آزمایشگاه شیمی
سالیانه آفت ها و بیماری های بسیاری محصولات کشاورزی را در معرض خطر قرار می دهند؛ به منظور کاهش آسیب برآمده و حفظ کیفیت فرآورده ها به کارگیری روش های گوناگون مدیریتی رواج یافته در این روش ها مدیریت شیمیایی با استفاده از آفت کش ها به دلیل کارکرد سریع ؛ هزینه های پایین و سادگی کارکرد در مقایسه با دیگر روش ها روند رو به رشد بیشتری را داشته.
با این وجود یکی از پیامد های ویرانگر انجام سم پاشی های بی رویه بر روی فرآورده های کشاورزی ؛ بر جای ماندن باقی مانده آفت کش ها در آنها در دوره ی پس از برداشت بوده که سبب ایجاد نگرانی های جدی در زمینه ی سلامت مصرف کنندگان گردیده است.
از جمله اثرات سوء آفت کش ها بر سلامت انسان می توان بر ایجاد نارسایی در تولید مثل؛نموی جنین؛دشواری های تنفسی و ایجاد انواع بیماری های مزمن اشاره کرد.
برخی از آفت کش ها پایداری فراوانی در بافت های بدن دارند و در نتیجه وجود باقی مانده آنها در طولانی مدت اثرات ویرانگری را بر سلامت فرد خواهد گذاشت.این موضوع باعث شده تا دولت ها هرچه بیشتر به پایش باقی مانده این ترکیب ها در مواد خوراکی اهتمام ورزیده و تا کنون پژوهش هی بی شماری برای اندازه گیری در آزمایشگاه های کنترل کیفی و گزارش باقی مانده آفت کش ها در فرآورده های کشاورزی انجام گرفته است.

